Klädd för vår



Nu när det är vinter har jag ingen större lust att klä upp mig utan jag tar i stort sett på mig det första jag hittar. Men nu när vi går mot vår ser det här inte så pjåkigt ut! Chict och lekfullt på samma gång.

17 år och har aldrig sett en häst

Läraren till klassen: Har ni nångång sett en häst?

Det är uppenbart att han tycker att vi är dumma i huvudet! Vad menar han annars liksom?

Värmen är påväg


Kreta 07


Sa jag att jag längtar till sommaren? Redan nu känner man att det är varmare i luften så håll ut vänner, vi är på väg!

Jag åt hundgodis

Idag gjorde jag något som jag avråder er att göra. Jag åt hundgodis! Något som luktar som Tom och Jerry kex smakar inte alltid som det luktar, det kan jag lova er! Det smakade kartong och jag var tvungen att överösa med vatten och godis för att få bort smaken. Så när det kommer till sånt här mina vänner, gå inte efter magkänslan utan gå efter vad huvudet säger. Dagens tips.

Chloé satsar på stort




Chloé ger inspiration till tusen. Titta bara! Helt makalöst! Chloé är en av få designers som har gått rätt in i mitt hjärta för det här är jag mitt i prick! Pastell och luftiga kläder är det som gäller nu och det gillas. Håller ni inte med?

Håll i hatten, rekord

Vill bara tacka för alla de inspirerande kommentarer jag har fått av er! Blev alldeles varm i kroppen, blev så glad! Jag har inte bloggat så länge men det här är stort för mig! Statistiken visade runt 75 besökare, håll i hatten. Jag hoppas att det fortsätter i samma stil och att fler hittar hit. Vore hur kul som helst. Det är inte bara för mig som jag gör det här utan det är ju till er också.
Vill poängtera att plugga utomlands bara är en dröm för mig, ingenting är bestämt än. Först och främst måste jag prata med mamma. Men det här är nånting jag verkligen vill. Det vore häftigt!

Australien i framtiden

Har fått ett enormt sug att plugga utomlands efter studenten. Bara få komma bort, träffa nya vänner, uppleva nya saker och framför allt utveckla språket. Jag hade tänkt mig Australien eller USA men Australien står högst upp på listan. Det jag alltid har velat bli är inredare. Jag har alltid varit intersserad av inredning, läser inrednings tidningar, kollar runt på internet och kolla inredningsprogram. Det är lugnande för mig.  
Jag har kikat runt lite på internet på olika sajter men fastnade speciellt för Kilroy. Så nu är det Interior design som gäller + att jag måste prata med mamma. Håller tummarna!




Fet-tisdagen eller fettis-dagen?

Ingen har väl missat att det är semeldagen idag? Eller fettisdagen som det egentligen heter. För inte så länge sen hajjade jag namnet fettisdagen. Först trodde jag att det hette fettis-dagen med tanke på att man får äta semlor och semlor är ju feta(?) men sen kom jag underfund med att det inte alls hette fettis-dagen utan fet-tisdagen. Vad tycker ni låter bäst, fettis-dagen eller fet-tisdagen? Själv kommer jag köra på fettis-dagen. Ska det va så ska det!


Har ni smaskat i er nån semla idag? Jag kan säga att jag inte har gjort det. Tycker inte alls om mandelmassan!

Chica dinner places



Måste få säga att det här är en klockren inredning för matplatser. Får en känsla för chict 50-tal och stilrent! Skulle inte tveka en sekund för att kopiera nån utav dessa stilar. Håller ni inte med?



Händelserikt med chips och dipp

Ingen händelserik lördagskväll här inte utan jag ska gräva ner mig i plugg. Hela lovet har gått åt till att plugga men jag har inte ens fått hälften gjort. Såna här dagar har man bara lust att lägga sig i en nybäddad säng och kolla runt på internet och TVn eller varför inte dra ut med vännerna? Jag ser i alla fram emot en kväll med chips och dipp framför Desperate housewives. Jag hoppas att ni får en roligare kväll än mig!

Chichousewife cover

I början av varje månad tänkte jag ge ut mitt lilla cover-omslag där ni får veta vad jag bland annat kommer att skriva om månaden framöver. Då ser ni om det är lönt att läsa vidare eller så får ni fly fältet. Men det är klart ni ska stanna!



Chic inredning får vi aldrig nog av. Jag kommer visa er mina favoritstilar och några riktiga ögongodisar, en fröjd för ögat!

Mina favoriter i badrumsskåpet är fräsha dofter och skönt mot huden.

Smarriga cupcakes finns det många av och man kan göra hur många varianter som helst. Använd fantasin så kommer du långt!

Heta vårkläder kryllar det av i butikerna, och i webbshopen också för den delen, det kan väl ingen ha undgått? Jag visar er mina favoriter som jag kommer satsa på.


Nå vad säger ni? Det här låter väl inte så farligt? Kika in varje dag så får ni läsa fräsha uppdateringar!

Carlsson's smarta barn

Mamma till Andreas: Morfar har brytit lårbenshalsen.
Andreas: Ööh okej... är det det som sitter i halsen?
Mamma: Andreas, tänk lite. L Å R B E Nshalsen.
Andreas: Jaha det kanske sitter i låret då.

Familjen Carlsson har smarta barn, märks det? Sa jag förresten att Andreas är 23 år?

Spring/summer 2009




Modeskaparna har slagit till på stort och har träffat mig rakt i hjärtat. Det här är mitt i prick! Det är är vår/sommar kollektionerna 2009 där mycket ljusa och pastellfärger dominerar och det gillar vi!

Choe hade enligt mig den snyggaste kollektionen. Mycket pastell och luftiga kläder.

Missoni - ögongodis så det bara skriker om det! Väldigt chic och stilrent.

Miu miu - jag tänker väldigt mycket storstad, sena utekvällar med vännerna.

Valentino -  lekfullt men samtidgt stilrent. En härlig vårdag ute i solen, simple as that!

Karen Walker - så citychic! Tänk er en runda på stan bland de exklusiva affärerna, eller varför inte sittandes på en uteservering med en cupcake och latte i handen.

Fluffiga bakelser




Tänk om man fick ha på sig nån utav dessa bakelser på studenten, vilken lycka! Fluffiga, vackra dekorationer och alldeles underbara men det ser ni ju redan. Nåja, jag har 1½ år kvar att planera inför denna dag så jag behöver inte vara orolig. En sak är säker, jag ska inte ha på mig något vitt som dem flesta har, jag vill sticka ut lite med en färgklick!

Ingen som möjligtvis har Marchesa eller H&M klänningen som ligger och skräpar någonstans? Syftar mest på den sistnämnde då jag inte tror att någon har Marchesa klänningen. I så fall, släng iväg ett mejl!

Bloggfeber

Det är helt sjukt hur fäst man kan bli vid en blogg. Andras bloggar så som ens egna. Jag började blogga för några dagar sen och jag vill bara skriva, skriva och skriva. Men jag låter bli att skriva för mycket för annars tror ni väl att jag inte har nåt liv. Men jag måste erkänna att jag kan sitta flera timmar framför datorn, huh!

När vi ändå är inne på bloggar tänkte jag lista mina absolut favoritbloggar.

Stilrobin - den bästa och snyggaste manliga bloggaren enligt mig. Sparar alltid den till sist bland den dagliga bloggläsningen eftersom den ger så mycket roande läsning. Den är bäst! Han kommer gå långt den killen.

Sina-Lee - en sån oerhört härlig och go människa. Man kan ju inte göra nåt annat än att gilla henne.

Frusofie - en stark kvinna som jag beundrar mycket. Att läsa hennes blogg ger mycket, inspiration bla. Hon får gärna komma hem till mig och laga nån smaskig rätt.

Blixman - en blogg som jag inte har följt så länge faktiskt men hon ger en sån oerhört inspiration. Kolla hennes cupcakes till exempel. Hon har blivit min favorit cupcakesbagare!

Nu har ni ett ansikte




Detta är jag i somras. 17 år, blir 18 den 6 september. Längtar galet mycket. Går i tvåan på samsam, tar alltså studenten nästa år. Vill ut i den stora världen och känna på verkligheten, göra mina egna val, ta körkort och flytta till ett eget boende med en mops som ska heta Elvis, varför inte liksom?

Efter studenten har jag planer på att utbilda mig till reseledare eller flygvärdinna. Hur härligt vore inte det? Får klura mer på det där men det skulle vara en härlig upplevelse. Jag som gillar att resa.

Chica cupcakes

Hörni cupcakes, jag har en idé! Jag som älskar att baka har kommit på idén att öppna ett eget café eller varför inte ett konditori senare i framtiden. Tänk er ett mysigt litet café med chic inredning. Får upp bilder i huvudet hur det kommer att se ut. Antingen ett café, inredare eller nåt inom resebolag. Vill så mycket men vi får se vart jag hamnar. Jag är trots allt 17 år, blir 18 i september men det skulle vara skönt att veta vad man ska satsa på.



Bilden längst upp till vänster lånad av Blixman


Plastikoperationen förändrade mitt liv

Just nu rullar Plastikdrömmar på tv där två tonåringar vill plastikoperera sig. Jag själv har varit i samma situation som dem men jag förminskade mina bröst. Det var något jag gick runt och tänkte på i ett- två års tid men det var inte så mycket att fundera på utan jag hade redan bestämt mig, det var en självklarhet eftersom syrran min hade genomgått samma operation och mamma hade inga problem med det eftersom hon visste vad jag hade för problem. Jag vet precis hur det känns att vilja förändra någott på sin kropp och sedan få det gjort. Ändra något som kommer få en att må bättre, känna sig snyggare och bekvämare med sig själv.
I september 2008 rullade jag in i operationssalen och opererades av en snygging, som ni har sett på  Sjukhuset   förresten, och resultatet blev fantastiskt och jag ångrar mig inte ett dugg. Det här är ju något som trots allt har förändrat mitt liv, mer eller mindre och det går inte en dag utan att jag tänker på det. Och jag har inga problem med dem som vill operera sig för att må bättre, bara det inte går till överdrift!

24 september är en dag att minnas. Samma dag som jag opererades, två månader tills min pappa fyller år och tre månader till julafton.

Bäst genom tiderna



Det här är nog dem bästa serierna som någonsin har visats på TV. Sjukt roligt och inspirerande för framtiden.

Vänner - det toppar allt! Jag kan sitta och kolla på det där om och om igen.Tröttnar aldrig.
Desperate Housewives -  behöver jag säga mer? Längtan efter framtiden är stor tack vare denna serie.
Two and a half men - trede plats kan bara betyda en sak. Jake är supersöt!
Playa del sol - sjukt underhållande serie med Tommy i spetsen. Längtar tills den nya säsongen sänds.

Så en sammanfattning: jag tröttnar aldrig på dem här!

Sommar i februari




Något jag längtar efter fruktansvärt mycket är vår och sommar. Den 1 januari får det gärna bli april, maj då det börjar bli varmare vilket betyder att man kan gå lättare klätt. Det är bara att slänga på sig ett par tunna byxor och en söt blus and you are ready to go! Ingen jacka eller stövlar. Eller egentligen är det bara att dra iväg på en utlandsresa men då måste jag hitta nån att åka med + att jag måste ha tillräckligt mycket pengar vilket jag inte har. Men att drömma sig bort är gratis!

Chicare tillvaro

Ny blogg och nya tag är lika med att I'm back! Det här kommer bli bättre, chicare och roligare så nu kör vi stenhårt på det här tycker jag. Vad tycker ni om namnet "chichousewife"? Själv älskar jag det och ja det låter klyschigt jag vet men det är så mitt i prick. Hoppas ni är med mig för nu kör vi!


RSS 2.0